Kérdezd Éles Józsefet!

vendégeink voltak: Mocsai Lajos, Marian Cozma, Putics Barna, Fazekas Nándor, Iváncsik Gergő, Gál Gyula, Buday Dániel

Kérdezd Éles Józsefet!

HozzászólásSzerző: fahand » 2007.03.28. 08:46

A fórum vendége a háromszoros világválogatott Éles József, az Amicitia Zürch vezetőedzője. Várjuk kérdéseiteket!
fahand
főszerkesztő

Kedvenc csapat: -
Kedvenc játékos: -

HozzászólásSzerző: dferr » 2007.03.28. 16:18

Szia JĂłzsi!
Van már elképzelésed a jövőt illetően? Hol folytatod edzői karriered a következő szezonban?
dferr
Serdülő
Serdülő

HozzászólásSzerző: kalasnikov » 2007.03.29. 10:00

Szia JĂłzsi!

Nem szeretnék fájó sebeket felszakítani, de a baleseted utáni eseményekről szeretnélek kérdezni.

Ebben az időszakban együtt utaztam a csapattal, emlékszem rá, hogy milyen elszántsággal tértél vissza a pályára. Az orvosok azt mondták, hogy már az is csoda, hogy saját lábon tudsz járni, de Te mégis visszatértél. Meg kell valljam, ilyen elszántságot se előtte, se utána nem tapasztaltam sehol, senkitől. Minden tiszteletem a Tied, sok önsajnáló embernek mutattál példát.

Nekem azóta is többször eszembe jut, hogy mi történt volna, ha nem jön közbe ez a baleset, talán a BL-győzelem is meg lehett volna.

Te hogy emlékszel vissza erre az időszakra? Megfordul a fejedben, hogy "mi lett volna, ha...", vagy csak előre nézel? A mindennapi életben okoz még fizikiai fájdalmat a sérülés, vagy teljesen rendbe jött?

Ezúton is szeretnék gratulálni az első edző sikeredhez, és kívánom, hogy egyszer Veszprémben is legyél sikeres mester!

(bocs, hogy kicsit hosszĂş voltam)
kalasnikov
NBI-es
NBI-es

HozzászólásSzerző: Pelikán » 2007.03.29. 13:40

Szia JĂłzsi!

Gratulálok az eddigi eredményeidhez, remélem, hogy a kozeljovoben láthatunk magyar csapat kispadján is. Érdekes, hogy a 92-es KEK-et nyero veszprémi csapatból szinte mindenki edzo lett pályafutása után. :-)

Mi a vĂŠlemĂŠnyed a magyar fĂŠrfi bajnoksĂĄgrĂłl, szerinted hogyan lehet javĂ­tani azt rovid ill. hosszĂştĂĄvon?
Mennyire tartod fontosnak a sportolĂłk mentĂĄlis felkĂŠszĂ­tĂŠsĂŠt? Az edzo feladata lenne ez?
Mennyire ĂŠrzed fontosnak egy csapat mellett tevĂŠkenykedo pszicholĂłgus kozremukodĂŠsĂŠt?
Mennyire lĂĄtod a mentĂĄlis felkĂŠszĂ­tĂŠst megoldottnak MagyarorszĂĄgon illetve mĂĄshol? TĂŠnyleg le vagyunk ebben maradva?

Tobb magyar csapatnĂĄl is gond a formaidozĂ­tĂŠs. Miben lĂĄtod a bajok forrĂĄsĂĄt, ĂŠs hogyan lehetne ezt orvosolni?

Ha mĂłdodban ĂĄllna, vĂĄltoztatnĂĄl-e a kĂŠzilabda jelenlegi szabĂĄlyain?
Mennyire tartod nehĂŠznek a bĂ­rĂłk dolgĂĄt?

ElvĂĄllalnĂĄd-e noi csapat irĂĄnyĂ­tĂĄsĂĄt, ha Ăşgy adĂłdna?

Sok sikert ĂŠs jĂł egĂŠszsĂŠget kĂ­vĂĄnok NĂŠked a tovĂĄbbiakban is!
Pelikán
Serdülő
Serdülő

HozzászólásSzerző: muphy » 2007.03.30. 16:26

Szia JĂłzsi!
Mikor jĂśssz Ăşjra AjkĂĄra?Megint alĂĄ kĂŠne Ă­rni a mezedet,mert lekopott a sok meccsre jĂĄrĂĄs miatt...:)Akkor is te maradsz a legjobb jĂĄtĂŠkos a vilĂĄgon!remĂŠlem,mĂŠg lĂĄthatunk VeszprĂŠmben a pĂĄlya szĂŠlĂŠn.
muphy
Serdülő
Serdülő

Kedvenc csapat: MKB Veszprém
Kedvenc játékos: Éles József

HozzászólásSzerző: Magyarády » 2007.03.30. 19:12

Jumper francia kapcsolata jĂłl mĹąkĂśdik :wink:
Magyarády
Elnök

HozzászólásSzerző: Magyarády » 2007.03.30. 19:14

Ezt persze a Kiel-Pamplona meccs kapcsĂĄn a rendes fĂłrumba akartam, sebaj. Akkor csak szia, JĂłzsi :)
Magyarády
Elnök

HozzászólásSzerző: Gáborr05 » 2007.03.30. 22:44

Szevasz JĂłzsi!
Gratulálok a vezetőedzői sikeredhez!!! Én nagyon sikeresnek tartlak téged,és remélem, hogy még látlak a veszprémi kispadon, mint vezetőedző!!! Szerintem álnád a sarat és még lehet hogy a BL döntőt is megnyerhetné a csapat,de ezt ki kéne próbálni,nem?:))
Mit szólsz a mostani Veszprém csapathoz?Milyen poszton kéne erősíteni?
Magyar bajnoksághoz mit szólsz? Miért van az, hogy nekünk magyaroknak nem lehet erősebb bajnokságunk? Pedig szerintem vannak tehetséges magyar kézilabdázók.
Az MKB VeszprĂŠm csapatĂĄbĂłl jĂłban vagy valakivel?
Sok sikert a tovĂĄbbiakban ĂŠs remĂŠljĂźk,hogy lĂĄtunk mĂŠg VeszprĂŠmben:)))!!!
Hajrá MKB Veszprém!!! Hajrá Éles József !!!
Gáborr05
Serdülő
Serdülő

HozzászólásSzerző: mangó » 2007.04.01. 10:58

Szia JĂłzsi!
Mit gondolsz a mostani magyar vĂĄlogatottrĂłl?
Gratulálok az edzősködésedhez. Jó lenne, ha egyszer a Veszprém úgy szerezne majd BL címet, hogy te szaladgálsz a pálya szélén! : )
TovĂĄbbi sok sikert kĂ­vĂĄnok! :wink:
~ | !Dunaferr! | ~
mangó
Serdülő
Serdülő

HozzászólásSzerző: Gáborr05 » 2007.04.07. 10:17

Megint ĂŠn vagyok:)
Szerinted kit kéne leszerződtetni a csapathoz?
Ha visszajönne Diaz Ivo ő lehetne vezér egyéniség,mert a VB-n is nagyon jól szerepelt?
Jól van így,hogy az MKB veszprémhez főként fiatalokat szerződtetnek le?
Nem kĂŠne egy tapasztalt ,,vĂŠn rĂłka" a csapatba,mert szerintem a VeszprĂŠm elĂŠg fiatal jĂĄtĂŠkosokkal jĂĄtszik?
Gáborr05
Serdülő
Serdülő

HozzászólásSzerző: FunAttica » 2007.04.09. 09:06

Szia JĂłzsi!

A riportodban nagyon sok jó gondolatot találtam. Te is érzed, hogy az eddig megszerzett szakmai tudásodat/tapasztalataidat jobb lenne Magyarországon kamatoztatni és fanatizmusodat magyar kézilabdás srácokba átültetni. Ez már önmagában komoly érv, hogy itthon vállalj munkát, még ha egyből nem is valamelyik nagy csapatnál. Gondolom a Szegedhez Te sem mennél (mindig gyűlöltek, úgy járnál mint Hoffmann dr. Veszprémben), azon kívül szerintem minden más csapatot elfogadnának a Veszprémi érzelmű emberek, úgyhogy HAJRÁ, VÁRUNK NAGYON HIÁNYZOL A MAGYAR KÉZILABDÁBAN!
FunAttica
Serdülő
Serdülő

HozzászólásSzerző: paksa » 2007.04.13. 08:12

Szia JĂłzsi!

GratulĂĄlok a meghĂ­vĂĄshoz!

-Tudod már hol fogsz a következő szezonban dolgozni?
paksa
Magyar Válogatott
Magyar Válogatott

HozzászólásSzerző: zsoma » 2007.04.17. 18:25

Szevasz JĂłzsi!

Bár látom előttem is sokan a jövődet firtatják, én is azt fogom tenni. Ha nem kapnál itthon élvonalbeli csapatnál edzői posztot, el tudnád magad képzelni az utánpótlásban, netalán Veszprémben? Azt hiszem a személyed legalább 30-40%-kal több srácot vonzana az edzésekre.

Csárlival milyen volt a viszonyod a kezdeti időkben? Azért kérdezem, mert csak a riválisod volt B2-ben.

Hogy néz ki az All-time Éles All-Stars?

És van-e olyan Star Wars relikvia, ami még nincs a gyűjteményedben... :P ?
zsoma
NBI-es
NBI-es

HozzászólásSzerző: Mse » 2007.04.17. 20:09

szia!

mivel vki feltette a kérdést, miszerint vállalnád e női csapat irányítását, így nekem csak az a kérdés maradt, hogy megkerestek e vmelyik magyar klubtól (akár férfi-akár női klubtól) hogy Te legyél az edző? (A Komlóról lehetett hallani...)

Korábban felmerült a fórumon egy Veszprémi7-es összeállítás kapcsán, hogy Te melyik poszton érezted magad igazán otthon, irányítóban, vagy átlövőben?

Szerinted ki volt a csapat eddigi legjobb ezdője, ki volt az akivel Te a legjobban tudtál, szerettél együtt dolgozni?

kĂśszi a vĂĄlaszokat, ĂŠs sok sikert , remĂŠlem hamarosan Csokival egyĂźtt lĂĄthatunk a veszprĂŠmi kispadon :wink:
Hajrá Fiúk!
Mse
Magyar Válogatott
Magyar Válogatott

HozzászólásSzerző: marcsi » 2007.04.17. 20:44

Szia JĂłzsi!!
Ha azt mondanák neked, hogy választhatsz egy magyar csapatot (most vegyük csak a férfi csapatokat) ,amelyiknek az edzője lehetsz, melyiket választanád? A poén kedvéért a veszprémet nem választhatod. :D :D
Mi szerint dĂśntenĂŠl?
TovĂĄbbi sok sikert kĂ­vĂĄnok neked!!!
AzĂŠrt ĂŠn is szivesen lĂĄtnĂĄlak a veszprĂŠmi kispadon. :D
Minden jĂłt!!!
marcsi
NBI-es
NBI-es

Kedvenc csapat: Veszprém,Előre nkse

HozzászólásSzerző: Remport » 2007.04.19. 08:24

on
Szia JĂłzsi
Sajnos nem talĂĄltam VeszprĂŠmben,de mĂŠg nyomozok...
off
Remport
NBI-es
NBI-es

HozzászólásSzerző: marcsi » 2007.04.20. 20:45

Szia JĂłzsi!
Megint én. :D Eszembe jutott még valami. Ha te lennél az edző veszprémben, mivel próbálnád meg felspanolni a csapatot egy szeged elleni "tétnélküli" meccsre? :wink:
KĂ­vĂĄnom, hogy minden mĂŠg be nem teljesĂźlt ĂĄlmod vĂĄljon valĂłra!! :wink:
marcsi
NBI-es
NBI-es

Kedvenc csapat: Veszprém,Előre nkse

HozzászólásSzerző: paksa » 2007.04.21. 06:05

Szia JĂłzsi!

Miért nem játszottál a BL döntő veszprémi meccsén?
paksa
Magyar Válogatott
Magyar Válogatott

HozzászólásSzerző: balamud » 2007.05.06. 19:09

Szia JĂłzsi!

ha lenne magyar ajĂĄnlatod is egy kispadra valamelyik fiatal csapathoz (ĂŠlvolnal) elvĂĄllalnĂĄd? - mondjuk egy svĂĄjcival szemben?
már csak azért mert pl a Plerre nagyon ráférne egy jó edző ahhoz, hogy végre ne 2-(3?) csapatos legyen a bajnokságunk....
Vagy esetleg valamelyik ifi csapat itt az országban? esetleg az ifi válogatott? - mondanám én a felnőttet is hisz látszott hogy lenne mit tanulniuk tőled a fiúknak, de félek Skaliczky kirobbanthatatlan, akármennyire múlja alul önmagát a csapat...
balamud
NBI-es
NBI-es

HozzászólásSzerző: Sinnerman1 » 2007.05.13. 15:34

Szia JĂłzsi!

Sajnálom hogy lezárult kivételes játékos pályafutásod, örülök hogy szurkolóként végigkísérhettem. De remélem egy - ha lehet - még sikeresebb edzői pálya áll előtted.

Milyen (lesz) az Endingen játékosállománya az Amicitiáéhoz és a többi svájci első ligás csapatéhoz képest?
Lesz benned fokozott bizonyítási vágy a volt csapatod elleni mérkőzéseken?
Mely edzők tettek mély benyomást (akár ellenfélként is) az edző Éles Józsira emberi-szakmai szempontból?
Van-e olyan jĂĄtĂŠkos aki ellen (vagy vele egy csapatban) nem jĂĄtszottĂĄl, de szĂ­vesen kiprĂłbĂĄltad volna magad ellene (vagy mellette)?
A kapusok kĂśzĂśtt volt-e mumus?

Válaszaidat előre is köszönöm, pályafutásodhoz sok sikert kívánok.
Ne tegezd a lovamat!
Sinnerman1
NBII-es
NBII-es

Kedvenc csapat: MKB Veszprém
Kedvenc játékos: Éles, Stefansson

HozzászólásSzerző: takija » 2007.10.18. 19:21

Szia JĂłzsi!

Bár én imádom Mocsai Lajost mint edzőt, mégis felvetődik bennem, hogy milyen párost alkotnátok régi csapattársaddal és barátoddal Csoknyai Istvánnal? Nem játszottál ezzel a gondolattal: Mi lenne ha....?
HajrĂĄ VeszprĂŠm!
takija
Serdülő
Serdülő

HozzászólásSzerző: Pongi » 2008.04.19. 08:07

George írta:Szia JĂłzsi,

UtolsĂł kĂŠrdĂŠsek:

Te Ă­rsz Bodri6 nĂŠven, vagy visszaĂŠlnek a neveddel? Ha te Ă­rsz akkor miĂŠrt 6?

Hogyan tudnĂĄm a rĂłlad szĂłlĂł kĂśnyvet dedikĂĄltatni?

Szia George!

Szerintem azért 6, mert ilyen számú mezben kergetett minden ellenfelet az őrületbe :oops: :lol:
A sör nem alkohol,a nő nem ember,a medve nem játék
Pongi
NBI-es
NBI-es

Re: Kérdezd Éles Józsefet!

HozzászólásSzerző: markata » 2009.08.06. 18:10

Üdvözletem Éles Úr!

Van egy nagy gondom.
A fiam 16 éves, egy budapesti klubban kézizik, már 2 éve./ Előtte 2 évig Bp. környékén játszott./
Sajnos ezt a csapatot is utolérte a végzet. Összevonások más csapattal, bizonytalanság, valójában még semmit sem tudunk még arról sem, hogy hol és egyátalán lesz-e edzés és az is milyen formában. Szomorú.
A fiam komolyan gondolja, szereti ezt csinálni, 8 éves kora óta mást sem hallottam, csak a kézalabda és a kézilabda.
Azt hiszem, már nincs idő várni, hogy "majd kialakul valami", szeretném, ha révbe érne és azt csinálná, amit szeret, pláne, ha jó is benne. Ez utóbbit nem anyai szívem mondja, szakemberek szájából hallottam. :)
Még attól sem retten vissza :), ha esetleg messzebb kellene élnie, gondolok itt a hazai nagy csapatokra, mint pl. a Veszprém, vagy a Szeged, és én is mindent elkövetek, ha úgy látom, jó kezekbe kerül. Róla ne is beszéljünk, mert szerintem még a Marsra is elmenne, ha játszhatna.

Tudna nekem segíteni????? Akár tanáccsal, akár bátorítással, nagyon megköszönném.

Üdvözlettel: Kati
markata
Serdülő
Serdülő

Vissza: Vendégeink